lizzie@maersk-nielsen.dk +45 3513 2277

Evaluering af AMU inden for Træets Efteruddannelsesudvalg

Mærsk Nielsen HR har gennemført en evaluering, der har haft til formål at afdække årsagerne til den manglende søgning til arbejdsmarkedsuddannelserne inden for træ- og møbelindustrien. Evalueringen har bl.a. haft fokus på, om årsagerne hænger sammen med virksomhedernes og AMU-målgruppens utilfredshed med de eksisterende arbejdsmarkedsuddannelser, eller om der kan findes andre årsager til den manglende søgning til AMU.

Såvel evalueringsresultaterne i Viskvalitet.dk som interviewpersonerne peger på, at arbejdsmarkedsuddannelserne ikke i tilstrækkelig grad tilgodeser medarbejdernes og virksomhedernes behov. Resultaterne i Viskvalitet.dk peger også på, at deltagerne i arbejdsmarkedsuddannelserne inden for Træets Efteruddannelsesudvalg i mindre grad er tilfredse med lærernes tilrettelæggelse af undervisningen, end det er tilfældet inden for andre efteruddannelsesudvalg.

Det kan dog ikke konkluderes, at nedgangen i anvendelse af AMU inden for Træets Efteruddannelsesudvalg primært skyldes deltagerne og virksomhedernes utilfredshed med de eksisterende arbejdsmarkedsuddannelser. En af de centrale årsager til den begrænsede anvendelse af arbejdsmarkedsuddannelserne kan findes i en manglende efteruddannelseskultur i en del af branchens virksomheder. Andre årsager er f.eks., at en del af de potentielle AMU-deltagere har lang transporttid til de to AMU-udbydere, at den økonomiske krise gør det svært for virksomhederne at undvære medarbejderne, samt at nogle af virksomhederne har nogle meget specifikke kompetenceudviklingsbehov, der ikke kan tilgodeses gennem AMU.

Se evalueringsrapporten her